Olen monipuolinen journalisti.

Juttujani ja kuviani on julkaistu muun muassa Kymen Sanomissa, Kirjastolehdessä ja Vaasan yliopiston ylioppilaslehdessä. Kuviani on julkaistu muun muassa Talouselämässä, Tekniikka&Taloudessa, MPC:ssä, Markkinointi&Mainonnassa, Tivissä, Tekniikan Historiassa ja Faktassa.


Journalismin lisäksi minulla on kokemusta myös kirjastoalasta.

Työskentelin vaihto-opiskeluvuoteni aikana Staats- und Universitätsbibliothek Bremenissä. Kesällä 2019 olin kirjastoharjoittelijana Tampereen kaupunginkirjastossa.


Vuonna 2019 valmistuin yhteiskuntatieteiden maisteriksi visuaalisen journalismin maisteriohjelmasta Tampereen yliopistosta. Opiskelin myös informaatiotieteitä (kirjasto- ja tietopalvelujen opintokokonaisuus) ja käyttöliittymäsuunnittelua.

Olin maisterivaiheessa lukuvuoden verran vaihto-opiskelijana Saksassa Bremenin yliopistossa. Siellä opin lisää muun muassa saksan kielestä ja lyhytelokuvien tekemisestä.

Keväällä 2015 valmistuin yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi Tampereen yliopistosta, pääaineenani kuvajournalismi. Aiemmin olen opiskellut Vaasan yliopistossa nykysuomea, viestintätieteitä ja englannin kieltä.


Yhteystiedot

krista.kierikka(at)gmail.com


LinkedIn