Olen monipuolinen visuaalinen journalisti ja informaatioalan asiantuntija.


Juttujani ja kuviani on julkaistu muun muassa Kymen Sanomissa, Ylen verkkosivuilla, Kirjastolehdessä ja Vaasan yliopiston ylioppilaslehdessä. Kuviani on julkaistu muun muassa Talouselämässä, Tekniikka&Taloudessa, MPC:ssä, Markkinointi&Mainonnassa, Tivissä, Tekniikan Historiassa ja Faktassa.


Journalismin lisäksi minulla on kokemusta myös kirjastoalasta.

Kesällä 2019 olin kirjastoharjoittelijana Tampereen kaupunginkirjastossa. Vaihto-opiskeluvuoteni aikana työskentelin Staats- und Universitätsbibliothek Bremenissä.


Vuonna 2019 valmistuin yhteiskuntatieteiden maisteriksi visuaalisen journalismin maisteriohjelmasta Tampereen yliopistosta. Opiskelin myös informaatiotutkimusta ja interaktiivista mediaa (kirjasto- ja tietopalvelujen opintokokonaisuus) ja käyttöliittymäsuunnittelua.

Olin maisterivaiheessa lukuvuoden verran vaihto-opiskelijana Saksassa Bremenin yliopistossa. Siellä opin lisää muun muassa saksan kielestä ja lyhytelokuvien tekemisestä.

Keväällä 2015 valmistuin yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi Tampereen yliopistosta, pääaineenani kuvajournalismi. Sitä ennen opiskelin Vaasan yliopistossa nykysuomea, viestintätieteitä ja englannin kieltä.


Yhteystiedot

krista.kierikka(at)gmail.com


LinkedIn